Nederland revolutioneert wegenbouw

Nederland pakt het probleem van plastic afval gericht aan; ideeën en projecten worden langzaam in de praktijk gebracht. Hier zijn wegen van gerecycled kunststof met succes getest en klaar om op industriële schaal te worden gemaakt. Eerst werden in 2018 in twee plaatsen testsecties van 30 m fietspaden gelegd. Sensoren rapporteerden over hun toestand in real time. Sindsdien is elk van de rijstroken meer dan een miljoen keer bereden, en de bestrating heeft de test doorstaan, meldt «EuroPulse».

De aanleg van elk van de rijstroken werd in 2018 voltooid. Er was een ton gerecycled plastic nodig om elk van de secties te maken – dat is het equivalent van 218.000 plastic bekers. In tegenstelling tot bestaande «plastic» wegen waar het plastic – slechts een toevoeging is aan de bestrating, bestaat de Nederlandse versie van de bestrating voor 100% uit gerecycled plastic.

revolutioneert wegenbouw

Het land zal in 2021 beginnen met de industriële productie van dergelijke wegen. De eerste gebieden die zullen worden aangelegd zijn gebieden met een lage belasting; fietspaden, parkeerterreinen, trottoirs en schoolterreinen. Terzelfder tijd verfijnen zij de technologie zodat de plastic wegen de stroom auto's aankunnen.

Maar nu al gelooft het bedrijf in de onbetwistbare voordelen van «eternal roads». Projectontwikkelaars beweren dat de wegen vrij zullen zijn van veel van de nadelen van traditionele bestrating. De verwachte levensduur van de kunststofverharding is 2 tot 3 keer langer dan die van het meest geavanceerde asfalt. De bouwtijd van een nieuwe weg zal met ongeveer 70% worden verkort. Het onderhoud is minimaal.

Een ander voordeel van de «perpetual road» is dat het helpt om plassen aan te pakken. De weg bestaat uit holle blokken waar het water zich verzamelt als het regent. Door deze «pocket» zijn er geen plassen op het wegdek, en sijpelt het water geleidelijk in de bodem. Bovendien kan de holle ruimte in de structuur worden gebruikt voor de installatie van kabels en leidingen, en kan het oppervlak worden voorzien van energiezuinige verlichting en bewegingssensoren.

En, natuurlijk, de belangrijkste «troefkaart; de nieuwe snelwegen zullen helpen het milieu schoon te houden.

Рейтинг: 1
Всего оценок: 1 Комментариев: 0 Просмотров: 88
Автор новости: Анатолий Горобцов / Дата публикации: 28-09-2021 / Обновлено: 28-09-2021
Комментарии
Оставить комментарий
Общая оценка: